top of page
Scherm­afbeelding 2023-01-24 om 09.39.47.png
Rat2 LR.jpg

WERKWIJZE

"Een plaagdierprobleem is vaak omvangrijker dan in eerste instantie wordt aangenomen."

Kozijn wespen kopie.jpg

Wespennest in spouwmuur

Tijdens ons werk als ongediertebestrijder merken wij dat het voor de klant vaak niet duidelijk is met welk plaagdiersoort men nu eigenlijk precies te maken heeft en wat de eventuele risico’s hiervan zijn. Hierdoor wordt soms een onjuiste inschatting gemaakt van de eventuele risico’s en bestrijding. Het gevolg hiervan is dat het plaagdierprobleem niet is verholpen en zich in de toekomst alleen maar verder uitbreidt. Een gek geluid op zolder tussen het dakbeschot of in de spouwmuur is niet altijd een muis of een rat. Een vleermuispopulatie kan net zo goed uw woning of bedrijfspand hebben uitgekozen als hun nieuwe (t)huis. Maar zo'n vleermuis in de tuin is juist weer heel nuttig in de aanpak van die vervelende muggen!
 
Hoewel bestrijding niet altijd de oplossing is, kan het niet altijd vermeden worden. Alleen omvat het probleem meer dan alleen het plaagdier zelf. Je wilt natuurlijk de risico’s, zoals het overdragen van ziektes of het veroorzaken van bouwkundige schade, zo snel mogelijk wegnemen én in de toekomst voorkomen. Door goed te kijken naar de omliggende factoren en het in kaart brengen hiervan, zoals de staat van het gebouw, aangebrachte groenvoorzieningen, opslag van afval en voer, kun je voorkomen dat het probleem zich in de toekomst herhaalt. Het komt in de praktijk helaas vaak voor dat hier onvoldoende onderzoek naar wordt gedaan.

Natuurlijk bestrijden wij de plaag, daar zijn we voor, maar we kijken graag verder dan dat. Sterker nog, het onnodig bestrijden van deze nuttige dieren kan juist zorgen voor meer problemen in de tuin of omgeving! Wij vinden het belangrijk om de situatie te beoordelen door middel van deze werkwijze. Door het in kaart brengen van deze factoren kun je op een snelle manier van je ongedierteprobleem af komen en juist in de toekomst voorkomen.  Bijvoorbeeld door het aanbrengen van zgn. 'bijenbekjes' in de stootvoegen voor het weren van wespen en andere ongewenste plaagdieren. Hierdoor kunnen wij u direct ter plaatse adviseren over de bestrijdingsmogelijkheden. Geen papierverslindende adviezen >> wel een duidelijke aanpak en dit alles met maar één doel: u weer zorgeloos laten wonen en/of werken!

Hoewel wij uiteraard een voldaan gevoel krijgen als wij de klant van zijn/haar plaagdierprobleem hebben verholpen, knaagt bij ons het gevoel (geen woordspeling ;-) dat er iets wordt weggenomen van de natuur. En juist daarom vinden wij het belangrijk dat wij iets TERUGGEVEN aan de natuur.

Dekker Ongedierte- en Wespenbestrijding | Uw specialst op het gebied van wespen en ratten!

Bruine rat door betonvloer op zoek naar voedsel (vuilniszak)

Balk houtworm kopie.jpg

Houtworm in draagconstructie

Dekker Ongedierte- en Wespenbestrijding | Uw specialst op het gebied van wespen- en rattenbestrijding!

Wespen zoeken nieuwe woonplek in stootvoeg

Bedwantsen kopie.jpg

Bedwantsen in de slaapkamer

Vergrootglas2.png
bottom of page